Transformem La Ciutat

Aquesta activitat té com a objectiu convidar les persones joves a reflexionar sobre les transformacions que la ciutat experimenta amb el temps, adaptant els seus espais a les necessitats canviants de la ciutadania.

El taller comença amb una reflexió sobre el procés de transformació urbana, utilitzant tres exemples reals i analitzant els diferents agents implicats: l’administració, els equips tècnics i la ciutadania. És fonamental que les participants comprenguin que la ciutadania té un paper clau en la transformació de l’entorn urbà. L’objectiu és empoderar les persones joves i motivar-les a involucrar-se activament en processos similars dins la seva ciutat.

A la part pràctica del taller, les participants es divideixen en grups per reimaginar una plaça, treballant amb condicionants específics per a cada grup. Cada equip crea un esbós de com transformarien la plaça, tenint en compte les activitats que s’hi podrien desenvolupar, la configuració dels paviments (com formigó, sauló o materials tous) i els elements físics que la compondrien (mobiliari urbà, vegetació, elements de joc, etc.).

Aquest taller compta amb més de 10 anys d’història i ha arribat a nombrosos centres educatius i ciutats del nostre territori. Va néixer gràcies a la iniciativa d’Urbanins, que amb el temps s’ha integrat a la cooperativa Estel.

Adreçat a:

Adolescents

Edats

13 – 16 anys

Durada

1,5 h