Nosaltres

Nosaltres som l’equip de professionals que dóna impuls a la Cooperativa *estel, i treballem juntes des de 2014 per millorar la vida de les persones al seu hàbitat: els pobles i ciutats del territori. Cooperem amb la ciutadania i les administracions en la millora dels seus municipis, aportant el nostre coneixement i experiència en el disseny, gestió i planificació dels espais públics. En definitiva, col·laborem a transformar places, carrers, parcs i barris en llocs on tothom pugui gaudir de manera igualitària de la ciutat, amb independència de la seva edat, gènere, origen o capacitats.

Però nosaltres som, sobretot, un grup d’amics i amigues que ens ho passem pipa treballant juntes, i estem convençudes que les persones són la millor llavor de canvi de l’hàbitat humà.

Arnau
Boix i Pla

#disseny inclusiu

Soc arquitecte i dissenyador, amb la ferma convicció que el resultat del nostre treball ha de millorar la qualitat de vida de les persones.

 

El meu camp d’interès es localitza a la relació entre els éssers humans i l’entorn construït, en com persones amb capacitats diverses perceben les ciutats i l’arquitectura.

Entusiasta del disseny urbà col·laboratiu, considere essencial treballar en equips transdisciplinaris per abordar la complexitat de l’espai públic. La clau està en relacionar i potenciar les capacitats, oportunitats i coneixements existents al territori per plantejar les millors propostes possibles.

Alba
Domínguez Ferrer

#estratègies urbanes

Soc arquitecta urbanista i crec que dia rere dia ens nodrim del paisatge quotidià amb experiències, vincles i sinergies.

 

M’agrada incorporar valors feministes per a repensar els nostres pobles i ciutats, com a espais que faciliten i acompanyen la realització de tasques de sosteniment de la vida, amb equitat per a totes les persones.

Partidària de desdibuixar les fronteres entre la natura i l’espai urbà per fer llocs de vida social i col·lectiva que ajudin a produir entorns de qualitat. La sensibilitat pel lloc, la cura del procés i escoltar a les persones són les bases per impulsar processos i estratègies de millora pels nostres territoris.

Marc
Deu i Ferrer

#urbanisme participatiu

Soc arquitecte urbanista, convençut que no només les persones de perfil tècnic tenim les eines per decidir la manera com la gent habita el territori.

Cal treballar conjuntament per transformar l’espai públic, quan cal.

M’agrada pensar que els entorns urbans, per complexes que semblin, tenen una estructura que cal comprendre, on cadascuna de les parts que els formen té un sentit individualment i en relació amb les altres.

Konstantina Chrysostomou

#investigació socio-territorial

Soc arquitecta social amb la creença que una forta cultura de la comunitat pot influir en la retòrica de la memòria i utilitzar-se per “guarir” l’espai urbà. 

Les meves àrees d’interès se centren en contextos urbans complexos i la segregació social. M’agrada pensar metodologies creatives que fan que la gent parli entre elles per aconseguir un diàleg de sabers, mitjançant accions que potencien la participació ciutadana i inspiren la democratització de l’espai urbà.

Sent una flâneuse a la Mediterrània, tinc la passió de submergir-me en les cultures, analitzar la dinàmica de cada ciutat, recopilar històries de les persones i convertir-les en dibuixos i mapes que narren la vida quotidiana creant vincles entre elles.

Actualment, comptem amb persones excepcionals que ens estan ajudant a fer realitat el projecte *estel. El seu compromís, col·laboració i entusiasme, són valuosíssims per aconseguir plegades entorns enriquidors i inclusius per a totes les persones del nostre territori.

Uri
Serra i Ureta

#urbanisme pedagògic

Soc arquitecte urbanista conscient que la mirada curiosa i fresca de la infància i la joventut té la potencialitat de ser la llavor per canviar la realitat present.

M’agrada utilitzar el joc com a experiència de descobriment de la ciutat i eina de creació de noves realitats. Té la capacitat de mostrar les coses des d’una altra mirada, percebent-ne noves sensacions.

 

Interessat també en la interacció de la natura i la ciutat, convençut que aquesta condiciona el desenvolupament i benestar de les persones. Partidari de tornar a connectar amb aquesta naturalesa, enverdint, naturalitzant i millorant la biodiversitat dels hàbitats urbans. Afavorint la fauna i flora autòctones i el confort de la ciutadania.

Al llarg del camí recorregut, hi han hagut una sèrie de persones que han format una part molt important de nosaltres. Persones que han aportat perspectives, coneixement i energia directa a la gestació i als projectes de la iniciativa *estel.

Mireia Peris

(Cofundadora)

Estratègies urbanes

Laia Llonch

Urbanisme i

Pedagogia urbana

Ara Muñío

Sociologia i

Comunicació

Claudia Villazón

Urbanisme inclusiu i

Estratègies urbanes

Soledad Viteri

Arquitectura i

Acció participativa

Marta Ferrer

Sociologia i

Participació ciutadana

Laia Vilaubí

Urbanisme i

Diagnosi sòcioterritorial

Esteve Boix

Comunicació i

Visualització de dades

Roser Garcia Piqué

Pedagogia i

dinàmiques d’aprenentatge

Nedjine Gabrielle Dorcely

Disseny

d’arquitectura social

Iker Etxarte Sunsundegui

Sociologia urbana

Fernando Batista Palma

Estudis territorials i

participació ciutadana

Maria-Katerina Mamatzaki

Arquitectura inclusiva