Trepitgem Ciutat

Trepitjem-ciutat

Aquesta activitat té com a objectiu convidar els infants a reflexionar sobre la mobilitat quotidiana al voltant de l’escola i comprendre la importància de fomentar la mobilitat activa i sostenible.

Durant el taller, es treballen tant els elements físics i de disseny de l’espai públic que influeixen en els seus recorreguts (com l’amplada de les voreres, els paviments o el mobiliari urbà) com els hàbits de mobilitat i altres factors que condicionen la manera en què ens desplacem per la ciutat.

L’activitat comença amb un debat a l’aula per identificar el camí escolar específic del centre, analitzant-ne els avantatges, inconvenients i usuaris. A partir d’aquí, es plantegen possibles canvis basats en els propis hàbits, amb l’objectiu d’afavorir una mobilitat més sostenible.

Tot seguit, es realitza un itinerari de descoberta pels voltants de l’escola. Els infants surten al carrer i representen diverses escenes que podrien tenir lloc en el seu Camí Escolar, amb l’objectiu d’analitzar-les críticament.

Finalment, en petits grups, els participants proposen millores per a l’entorn que fomentin la seva pròpia autonomia i el desplaçament amb mitjans actius. Aquestes propostes es plasmen en un senyal de trànsit que poden exposar públicament a l’aula o dins el centre.

Aquest taller té més de 10 anys d’història i ha arribat a nombroses escoles i ciutats del nostre territori. Va néixer a partir de la iniciativa d’Urbanins, que amb el temps s’ha integrat a la cooperativa Estel.

Adreçat a:

Infants

Edats

8 a 12 anys

Durada

1,5 – 2 h