Pla Estratègic per la zona d’equipaments de Can Llobet

La zona d’equipaments de Can Llobet es situa a l’oest del districte de la Floresta. Té una zona de jocs infantils, piscina descoberta, pavelló poliesportiu, pista esportiva exterior i els edificis de l’escola bressol la Mimosa i del Centre Obert de Can Llobet. Hi ha també un circuit informal de BMX, skatepark, zona de cal·listènia i el conjunt de les cases dels mestres, habitatges socials públics en règim de masoveria urbana. 

Tot plegat és un conjunt arquitectònic que s’ha anat construint de manera progressiva i desordenada, sense tenir una visió global. El projecte té l’objectiu final de posar en valor tant els equipaments com l’espai públic que els relaciona, dignificant el que ja és avui en dia el pol socioesportiu de La Floresta.

El treball s’ha dut a terme partint d’un estudi tècnic detallat i d’una sèrie de trobades participatives, administratives i ciutadanes, que han explicitat el relat compartit sobre el funcionament de Can Llobet. Així, s’ha incorporat una visió político-tècnica molt transversal, i la visió ciutadana de les entitats esportives, veïnals i sòcio educatives del territori.

El resultat final és un Pla Estratègic i d’Acció, que incorpora la perspectiva de gènere interseccional, i que condueix el relat de la diagnosi col·lectiva estructurada des de la mobilitat, l’espai públic, l’edificació i la gestió del conjunt d’equipaments cap a una proposta global d’actualització energètica dels edificis, reconnexió amb el sistema d’espais públics adjacents, priorització de la mobilitat sostenible, centralització de la gestió i visibilització de tot els recursos municipals i comunitaris disponibles.

Ubicació

Sant Cugat del Vallès 

[90,664 habitants]

Escala

Equipament

Espai públic

Tipus de projecte

Estratègies urbanes

Cooperació ciutadana

Duració

6 mesos [2023]

Impulsores

Ajuntament de Sant Cugat

del Vallès

 

Equip redactor

*estel (Arnau Boix i Pla,

Konstantina Chrysostomou,

Marc Deu Ferrer, Alba

Domínguez Ferrer)

 

Iker Etxarte Sunsundegui 

 

Han col·laborat

Entitats i associacions del

districte de La Floresta:

Olimpyc de la Floresta, AFA

Escola La Floresta, AAVV de

La Floresta, Centre Obert,

CAU (Agrupació Escolta),

Clau Mestra.

Equip tècnic de l’Ajuntament

de Sant Cugat del Vallès

Presentació

Veure la presentació del

retorn participatiu al PREZI