PlaceMaking 4 Inclusion Cookbook

PlaceMaking 4 Inclusion Cookbook

El “Placemaking 4 Inclusion Cookbook” és un recurs dissenyat per apoderar les persones que treballen amb gent jove i professionals de l’urbanisme per implicar les persones joves en activitats de placemaking. Proporciona eines i activitats destinades a fomentar la inclusió social de joves de diversos contextos a través d’enfocaments creatius i col·laboratius. L’objectiu és ajudar les comunitats a co-crear espais públics sostenibles, inclusius i vibrants que reflecteixin les seves identitats úniques.

El llibre de receptes ofereix una varietat d’activitats educatives no formals i eines pràctiques que han estat provades i adaptades pels socis del projecte, abordant temes com l’avaluació de l’espai públic, la implicació comunitària i l’activisme urbà. Cada activitat fomenta la participació activa, el pensament crític i el treball en equip, proporcionant una experiència pràctica d’aprenentatge sobre el placemaking i el seu impacte en la vida urbana. El llibre de receptes també inclou recursos digitals, com un mapa de realitat augmentada i un espai d’aprenentatge en línia, per donar suport addicional a l’aprenentatge i la participació.

Mitjançant aquests recursos, les persones que treballen amb joventut poden guiar les persones joves en l’exploració i la transformació dels seus entorns locals, ajudant-les a desenvolupar un sentit de pertinença i capacitat d’iniciativa, alhora que es promouen espais urbans més inclusius i accessibles.

Recurs relacionat amb

Estratègies urbanes

Cooperació ciutadana

Disseny d’espai públic

Pedagogia Urbana

Equip redactor

*estel (Konstantina

Chrysostomou, Arnau Boix i Pla,

Uri Serra, Marc Deu Ferrer, Alba

Domínguez Ferrer)

YEU (Belgica)

Urban Foxes (Belgica)

CGE (Alemanya)

Sguardi Urbani (Italia)

AKNOW (Grècia)

Annabel Membel (Noruega)


Han col·laborat

Gent jove, treballadores juvenils,

organitzacions juvenils i

autoritats locals d’Espanya,

Grècia, Alemanya, Bèlgica,

Noruega, Itàlia

Més informació:

Data de publicació

17/10/2024